Translate

Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

ΓΙΩΡΓΟΣ. ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ : O εν σαρκί περιπολών Έλληνας Θεός ...


ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ & ORNELLA MUTI


Ο Γιώργος Βογιατζής είναι ένας από τους λίγους έλληνες ηθοποιούς που καταφέρνουν να κάνουν καριέρα στο εξωτερικό. Υποδύθηκε τον Ιωσήφ στην τηλεοπτική σειρά του Φράνκο Τζεφιρέλι «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» που θεωρείται η μεγαλύτερη θρησκευτική παραγωγή στην ιστορία της μικρής και της μεγάλης οθόνης. 
Είχε υποδυθεί τον Ιωσήφ στην ταινία 
«Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» του Τζεφιρέλι
Κέρδισε αυτό το ρόλο, έχοντας κάνει την ταινία «Χρόνια της Φωτιάς» στις Κάννες το 1975, η οποία πήρε Χρυσό Φοίνικα. Σε αυτή την ταινία, o διακεκριμένος ηθοποιός, ο ιταλός σκηνοθέτης τον είδε και του ζήτησε να κάνει ένα δοκιμαστικό για τον Ιωσήφ επειδή ήταν πολύ νέος. Μετά το δοκιμαστικό του έδωσαν το ρόλο. 
Ο Γιώργος Βογιατζής δεν έχει ξεχάσει την υπερπαραγωγή που συμμετείχε, παρά τα χρόνια που έχουν περάσει. Όπως αναφέρει, στην Τυνησία είχε στηθεί ολόκληρη πόλη με ένα επιτελείο διάσημων ανθρώπων και πάρα πολλών κομπάρσων, γεγονός που σπάνια συμβαίνει. Θεωρεί μάλιστα τον Ρόμπερτ Πάουελ, που ενσάρκωσε τον Ιησού, καταπληκτικό στον τρόπο που απέδωσε την ερμηνεία του στην ταινία. 


Ο καταξιωμένος ηθοποιός έχει πολλές κινηματογραφικές ιστορίες να αφηγείται. Ιστορίες από γυρίσματα γνωστών και άγνωστων ταινιών γυρισμένων σε κάθε γωνιά του πλανήτη. 



Δεν θέλει να θυμάται τη γνωριμία του με τον Μελ Γκίμπσον που τον ταλαιπώρησε στα γυρίσματα στην παραγωγή «Τα Πάθη του Χριστού», στην οποία τελικά ο Γιώργος Βογιατζής, αν και πέρασε από καστ, τελικά δεν συμμετείχε. Τη θεωρεί μάλιστα μια πολύ κακή εμπειρία αφού ο Γκίμπσον τον κούρασε χωρίς ποτέ να τον χρησιμοποιήσει στην ταινία. 
Πριν αρκετά χρόνια, ο ηθοποιός είχε τριετές συμβόλαιο με τη Warner αλλά αρνήθηκε να υποδυθεί τον... κακό σε μία ταινία στην οποία ο καλός θα ήταν ο Τσακ Νόρις. Αποτέλεσμα ήταν να φύγει από την εταιρεία αφού δεν ήθελε, όπως λέει σήμερα, να παίξει σε ταινία καράτε!
Γνώρισε τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ στα γυρίσματα με σκηνοθέτη τον Σίντνεϊ Πόλακ. Ο Ρεντφορντ όμως διαμαρτυρόταν συνεχώς γιατί τα μαλλιά του Γιώργου Βογιατζή ήταν κοτσίδα και για το άσπρο κοστούμι που του έβαζαν οι στυλίστες. Κάποια στιγμή εν ώρα γυρίσματος μάλιστα του είπε: «Γιώργο βγαίνεις πολύ γοητευτικός. Λυπάμαι αλλά στις ταινίες μου γοητεία πουλάω μόνο εγώ». Και τις επόμενες ημέρες τον ειδοποίησαν οι δικηγόροι ότι δεν θα παίξει στην ταινία αλλά θα πληρωθεί σαν να την έχει κάνει. 
Ο Γιώργος Βογιατζής πέρα από τις σημαντικές διακρίσεις αλλά και τις άσχημες στιγμές στην καριέρα του, έχει αποκτήσει και πολλούς διάσημους φίλους. Η σχέση του με τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο είναι σημείο αναφοράς για τον ίδιο καθώς , τον επισκέφθηκε πριν από περίπου ένα μήνα στο σπίτι του στη Ρώμη και είδαν μαζί την ταινία «Χωρίς Σύνορα», στην οποία έπαιξε ο έλληνας ηθοποιός και ο Γιώργος Χωραφάς και τα γυρίσματα έγιναν σε Ελλάδα, Αμερική και Μεξικό. Για τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο έχει μόνο καλά λόγια να πει. 


Εκτιμά όμως και τον Μπενίσιο Ντελ Τόρο, τον οποίο φιλοξενούσε στο σπίτι του στο Λος Άντζελες όταν ο Πορτορικανός ξεκινούσε την καριέρα του στην Αμερική. Εκεί δούλευε και η μητέρα του Λεονάρντο Ντι Κάπριο ως οικονόμος. Την ίδια περίοδο μάλιστα, ο έλληνας ηθοποιός έβλεπε πολύ συχνά το 14χρονο τότε παιδί χωρίς να γνωρίζει ότι θα εξελιχθεί σε έναν από τους πιο αναγνωρισμένους ηθοποιούς του Χόλιγουντ.
Σήμερα ο Γιώργος Βογιατζής μένει μόνιμα στη Ρώμη. Πρωταγωνιστούσε σε μία κυριακάτικη σειρά της ιταλικής τηλεόρασης, έχει κάνει ήδη τα γυρίσματα μίας ακόμη σειράς και συμμετέχει σε μία ταινία υποδυόμενος έναν αποφυλακισμένο, τον οποίο ερωτεύεται ένα νεαρό κορίτσι. Στην ταινία αυτή, όπως αναφέρει, παίζει η Angela Molina και το καστ πλαισιώνεται από πολλούς γάλλους ηθοποιούς.
Στον ελεύθερό του χρόνο παρακολουθεί ιταλικό ποδόσφαιρο και είναι οπαδός της Ρόμα! Ο έλληνας ηθοποιός, που είναι πατέρας δύο παιδιών και παππούς πια, έχει ζήσει πάνω από 20 χρόνια στην Ιταλία, δέκα στην Αμερική και τρία στο Παρίσι. Πιο πολλά χρόνια στο εξωτερικό, αναφέρει χαρακτηριστικά, παρά στην Ελλάδα. 



Δεν υπάρχουν σχόλια: