Translate

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

ΕΝΩΧ - Ο ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΤΗΣ

Ο Ενώχ είναι το συλλογικό πρόσωπο όλων των Μυστών οι οποίοι κατά καιρούς εμφανίζονται επί της Γης για να ποδηγετήσουν την ανθρωπότητα προς επιτέλεση του προορισμού της , γενόμενοι οι θεματοφύλακες της Θείας Σοφίας . Η Παλαιά Διαθήκη αναφέρει τρεις διαφορετικούς Ενώχ . Ο υιός του Κάιν , ο υιός του Σήθ , και ο υιός του Ιάρεδ. Όλοι αυτοί αποκρυφιστικώς είναι ταυτόσημοι και η Βίβλος τους αναφέρει ως χωριστά πρόσωπα προς παραπλάνηση των αμυήτων .
Ο Ενώχ είναι ένα πρόσωπο αμφιλεγόμενο μεταξύ των Ιστορικών και Θεολόγων καθόσον υπάρχει η πεποίθηση ότι τίποτε δεν διασώθηκε μετά από τον κατακλυσμό του Νώε , περί το 3000 π Χ . Όμως αν είναι ο μοναδικός λόγος απόρριψις του Ενώχ ,  αυτό δεν είναι αρκετό   . Βάσει  του Τερτουλιανού ο Νώε διέσωσε το βιβλίο , μέσα στην Κιβωτό του . Και πράγματι εις τα κεφ. 37 και 81 του βιβλίου του Ενώχ ρητώς αναγραφέται ότι ο Ενώχ απεκάλυψε και εδίδαξε στα παιδιά του και τους υιούς αυτών την Θείαν γνώση και σοφία όπως του τα εδίδαξαν οι Άγγελοι με σκοπό να τα μεταφέρει στους απογόνους του. 
Ένας άλλος λόγος απόρριψης , είναι ότι περιέχει πλάνες . Η κυριότερη πλάνη θεωρείται ότι οι Άγγελοι  ενώθηκαν με τις κόρες των ανθρώπων και από την ένωση αυτή γεννήθηκαν οι Γίγαντες . Στην πλάνη αυτή υπάρχει μία λέξη κλειδί Ελωϊμ . Η μετάφραση της λέξης Ελωίμ από τα Εβραϊκά στα Ελληνικά έχει πολλές σημασίες . Και σημαίνει τους Αγγέλους , τα τέκνα  του Θεού , τους ανθρώπους εξόχου αρετής και τους άρχοντες . Το θέμα αυτό τελικά λύθηκε από την απάντηση του Χριστού σε ερώτηση των Σαδδουκαίων (Ματθ. ΚΒ΄ 30 ) , ότι τελικά δεν πρόκειται περί Αγγέλων του ουρανού αλλά περί δικαίων και ενάρετων ανθρώπων , οι οποίοι ακολοθούσαν μέχρι τότε τις εντολές του Θεού αλλά παρασύρθηκαν από τον πειρασμό . ΟΙ ΑΓΕΛΛΟΙ  ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΔΕΝ ΝΥΜΦΕΥΟΝΤΑΙ .
Η Blavatsky στο έργο της Isis Devoilee , την ανωτέρω πλάνη ή την σύγχυση στην μετάφραση ,  δίνει την εξής απάντηση , ότι κατά την βαθύτερη αποκρυφιστική σημασία η ένωση των υιών του θεού με τις κόρες των ανθρώπων υποδηλώνει την ένωση της πνευματικής φυλής με την υλική φυλή και στη συνέχεια την εμφάνιση επί της γης της Αδαμικής φυλής.
Εκείνο που στην ουσία  μας ενδιαφέρει όσον αφορά τον αποκρυφιστή  Ενώχ  είναι ότι αποκαλύπτει ότι σύμφωνα με το θείο σχέδιο , για την εξέλιξη του ανθρώπου επί της γης , η ανθρωπότης εξελίσσεται κατά διαδοχικές φυλές , μέχρι της συμπλήρωσης επτά Κυρίων Φυλών ή Ριζών Φυλών.
Κάθε Κύρια Φυλή ή Ρίζα φυλή , αναπτύσει επτά υποφυλές και κάθε υποφυλή επτά κλάδους.
Μέχρι σήμερα έχουν αναπτυχθεί πέντε Κύριες Φυλές , εκ των οποίων οι τέσσερεις πρώτες εξαφανίσθηκαν , αφού ολοκλήρωσαν τον κύκλο τους. Η πέμπτη Κυρία Φυλή , η Αρία , δηλαδή η δική μας που σήμερα κυριαρχεί επί της Γης , ανέπτυξε μέχρι σήμερα πέντε υποφυλές και απομένουν ακόμη δύο για να ολοκληρώσει και αυτή τον κύκλο  της . Δηλαδή πρέπει στο προσεχές μέλλον να αναπτυχθεί η έκτη και η έβδομη υποφυλή .  
Κάθε Κύρια Φυλή αναπτύσσεται επί μιας συγκεκριμένης ηπείρου , η οποία και εξαφανίζεται είτε με σεισμούς είτε με κατακλυσμούς  μαζί με την Φυλή της , όταν κλείσει ο κύκλος της . Κατόπιν  αναλαμβάνει  η επόμενη Φυλή επί νέας ηπείρου .
Οι δύο πρώτες φυλές δεν αφήκαν ίχνος στην πορεία τους επί της Γης . Η τρίτη Κύρια Φυλή ήταν  , η Αδαμιαία , η αποκληθείσα   και Λεμουρία . Υποφυλές της τρίτης Λεμουρίας Φυλής είναι οι Αιθίοπες , οι αυτόχθονες της Αυστραλίας και όλες οι μελανόχρωμες σημερινές φυλές . Στην τρίτη Φυλή αναπτύχθηκαν και τα αντρόγυνα - ερμαφρόδιτοι , χωρίς όμως να αφήσουν ίχνη . Σχετική αναφορά για τα αντρόγυνα υπάρχει στο Συμπόσιο του Πλάτωνα και στη Παλαιά Διαθήκη ...και ωκοδόμησεν ο Θεός την πλευράν , ην έλαβεν από του Αδάμ , εις γυναίκα ... ότι εκ του ανδρός αυτής ελήφθη
Η τέταρτη Κυρία Φυλή , ήταν η Φυλή των Ατλάντων η οποία και αναπτύχθηκε επί της ηπείρου της Ατλαντίδος και καταστράφηκε περί το 10000 π Χ . Υποφυλές της τέταρτης Φυλής ήταν οι Ερυθρόδερμοι  Ινδοί , οι Μογγόλοι , οι Βάσκοι , οι Κίτρινες Φυλές της Ανατολικής Ασίας .
Η πέμπτη Κυρία Φυλή , η Αρία , αναπτυχθείσα στην Κεντρική Ασία , κυριάρχησε συν τω χρόνω επί των υπολλειμάτων των δύο προηγουμένων φυλών , μετά την πλήρη εξαφάνιση της Ατλαντίδος και ανέπτυξε μέχρι σήμερα πέντε υποφυλές . Αντιπρόσωποι ή απόγονοι αυτών είναι οι Ινδοί , οι Τουράνιοι (Κούρδοι,Αφγανοί,Πέρσαι), οι Άραβες , οι Μαυριτανοί , οι Έλληνες , οι Λατίνοι , οι Κέλτες , οι Τεύτονες , οι Σλάβοι και όλοι οι λοιποί λευκοί λαοί της Γης .    
Η Blavatsky στο έργο της Doctrine Secrete αναφέρει ότι η αποκρυφιστική παράδοση μας διδάσκει ότι όλες οι τέχνες , οι επιστήμες , η Φιλοσοφία όλων των εθνών προηγήθηκαν του τελευταίου κατακλυσμού του 3032 π Χ του Νώε κατά τους Εβραίους ή του Δαρδάνου κατά τους Έλληνες . Όλα τα ανωτέρω είχαν μεταβιβασθεί προηγουμένως είτε ιδεογραφικώς , είτε από προφορικές παραδόσεις στην πέμπτη Φυλή την λεγόμενη και Αρία από την τέταρτη Φυλή την λεγόμενη και των Ατλάντων η οποία και τα είχε κληρονομήσει από την τρίτη Φυλή την λεγόμενη των Λεμουρίων ή και Αδαμιαία , προ της αλληγορικής πτώσεως .
Ο αριθμός των Κυρίων Φυλών αναπαρίστατο συμβολικώς στους ναούς της αρχαίας Ελλάδος από τα επτά φωνήεντα του Ελληνικού αλφαβήτου , τα πέντε πρώτα των οποίων α ε η ι ο είχαν κεντηθεί σε ύφασμα , και τοποθετηθεί σε πίνακα στις αίθουσες των μυήσεων των Ιερών Ναών. Αυτή η πράξη των αρχαίων Ελλήνων υποδηλώνει την ανάπτυξη των πέντε πρώτων φυλών και υπολείπεται η ανάπτυξη των δύο επομένων στο μέλλον. Ο Ησίοδος  στο Έργα και Ημέραι ταυτίζεται πλήρως με την άποψη του Ενώχ μιλώντας για τα πέντε Γένη .
1.Το Χρυσούν Γένος
2. Το Αργυρούν Γένος
3. Το Χάλκειον Γένος
4 . Το Γένος των Ημιθέων και Ηρώων
5 . Το Σιδηρούν Γένος
στο οποίο ανήκει και ο ίδιος. ==>ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΓΕΝΗ

Θέλει περισσότερο διερεύνηση , αν τα πέντε Γένη του Ησίοδου είναι μεταγενέστερα των πέντε Φυλών Γενών του Ενώχ . Ο Ησίοδος συνέγραψε το έργο περί το 700-800 π Χ  Σίγουρα τα μεταφερόμενα στο έργο του ήταν παλαιότερες προφορικές παραδόσεις . Υπάρχει μία χρονική υστέρηση στην δημιουργία του Σιδηρούν Γένους του Ησίοδου σε σχέση με την πέμπτη Φυλή , την Αρία, από τον Ενώχ. Ο Ενώχ θεωρεί την δημιουργία της πέμπτης φυλής μετά τον κατακλυσμό του Νώε ήτοι περί το 3000 πΧ , ενώ ο Ησίοδος τοποθετεί την δημιουργία του Σιδηρούν Γένους με την άφιξη των Δωριέων και την καθιέρωση του σιδήρου έναντι του χαλκού , περί του 1200 π Χ και το τέλος του Τρωικού πολέμου .
Με την σύγκριση των δύο θεωριών προκύπτει ότι το Χρυσούν Γένος του Ησίοδου συμπίπτει με την τρίτη Φυλή , την λεγόμενη Αδαμιαία , που καταλήγει το 3000 πΧ με τον κατακλυσμό του Νώε ή του Δαρδάνου . Το Αργυρούν Γένος του Ησίοδου που έχουμε κυριαρχία της Μητριαρχίας να συμπίπτει με την τέταρτη Φυλή ή των Ατλάντων του Ενώχ . Το Χάλκειον Γένος του Ησιόδου όπου έχουμε την πλήρη ανάπτυξη του Μυκηναϊκού πολιτισμού ,  τελικά να συμπίπτει με την πέμπτη Φυλή , την λεγόμενη Αρία του Ενώχ. Η Ησίοδος μετά τοποθετεί άλλα δύο Γένη , των Ημιθέων ή Ηρώων και τον τερματίζει και αυτό με την λήξη του Τρωικού πολέμου , περί το 1100 π.Χ . Και από εκεί αρχίζει το Σιδηρούν Γένος . Από την άλλη πλευρά ο Ενώχ δεν αφήνει κανένα υπονοούμενο ή στίγμα χρονικό  για τα δύο πρώτες Φυλές και ξεκινά από την τρίτη Φυλή , την Αδαμιαία . Αλλά ποιός γνωρίζει πρίν τον παράδεισο, τον Αδάμ και την Εύα ,  στην Παλαιά Διαθήκη , κάτι συγκεκριμένο , έστω και σαν μύθο ; Δεν υπάρχει κανείς . Στην ουσία ο Ησίοδος τοποθετεί τα Πέντε Γένη σε μία πιο ορθολογική σειρά .

Δεν υπάρχουν σχόλια: