Translate

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΛΙΑ ΣΤΟΝ ΠΗΛΕΑ - ΑΡΓΩ

μέρος 7ον

ΑΡΓΩ

Το 9000 π.Χ στην Τιτανομαχία καταποντίστηκε η Ατλαντίδα δημιουργώντας ένα παγκόσμιο χάος. Η τιτανομαχία είναι η αλληγορική παράσταση της μεγάλης γεωλογικής μεταβολής του εδάφους, που έγινε στα αρχαιότατα χρόνια και που η ανάμνησή της συγκρατήθηκε στο νου των ανθρώπων και διατηρήθηκε στη μυθολογία.
Στην ελληνική μυθολογία, η Τιτανομαχία ήταν ο πόλεμος μεταξύ των Τιτάνων (οι οποίοι μάχονταν από το βουνό Όθρυς) και των Ολύμπιων θεών. Είναι γνωστή, επίσης, και ως η Μάχη των Τιτάνων ή Πόλεμος των Τιτάνων.
Ο πόλεμος είχε προλεχθεί στον Κρόνο από τη Γαία και τον Ουρανό, επειδή ο Κρόνος είχε αρνηθεί να αποκαταστήσει δικαιοσύνη μετά την εκθρόνιση του πατέρα του.
Οι Τιτάνες που πολέμησαν καθοδηγούνταν από τον Κρόνο και στις τάξεις τους βρίσκονταν οι: Κόιος, Κριός, Υπερίων, Ιαπετός, Άτλας.
Οι Ολύμπιοι οδηγούνταν από τον Δία και στο πλευρό του πολέμησαν και οι: Εστία, Δήμητρα, Ήρα, Άδης/Πλούτων, Ποσειδώνας, οι Εκατόγχειρες, οι Γίγαντες και οι Κύκλωπες.
Νικώντας μετά από δεκάχρονο πόλεμο, οι Ολύμπιοι μοίρασαν μεταξύ τους τα λάφυρα, δίνοντας στον Δία την εξουσία στον αέρα και τον ουρανό, στη θάλασσα και όλα τα υδάτινα σώματα στον Ποσειδώνα, και στον Κάτω Κόσμο στον Άδη. Η γη αφέθηκε ως κυριαρχία κοινή όλων των θεών.
Έπειτα έκλεισαν τους Τιτάνες στα Τάρταρα.
Κατά τη διάρκεια του πολέμου ο Ωκεανός και οι Τιτανίδες (Θεία, Ρέα, Θέμις, Μνημοσύνη, Φοίβη και Τηθύς) παρέμειναν ουδέτεροι, και γι' αυτό δεν τιμωρήθηκαν από τον Δία.

Ο Δίας και οι Έλληνες νικητές των Ατλάντων άρχισαν το εκπολιτιστικό τους έργο. Ο Δίας ανέβηκε στην ιεραρχία των Θεών και εγκαταστάθηκε στο άστρο της Αυγής – Σείριο. Οι αθάνατοι Έλληνες του άστρου της Αυγής και οι Θνητοί της Ελλάδας συνέχισαν το έργο του Δία . Το 9000 π.Χ η Αθηνά ανέλαβε επικεφαλής των αποστολών των Αργοναυτών. Η Αργώ ταξίδευε στην γη μεταφέροντας τους Αργοναύτες και τις θεϊκές εντολές του Δία. Η Αργώ μπορούσε να πετάξει και αυτό είναι μια πραγματικότητα . Εκείνο που δυσκολεύεται κανείς να πιστέψει ,ακόμα και σήμερα , είναι ότι έμπαινε από τις πύλες του Άδη στην τέταρτη διάσταση και ταξίδευε στα Ηλύσια Πεδία στον Σείριο .
Ο κινητήρας κινούμενος με υδρογόνο μπορούσε να δημιουργήσει μία τεχνητή Στύγα , ένα ηλεκτρομαγνητικό φάσμα ,που άνοιγε τις πύλες του Άδη. Η Αργώ αποκαθιστά την επικοινωνία μεταξύ των Ελλήνων θνητών της Γης και των Ελλήνων Θεών του Σείριου . 
Θεοί και ήρωες ταξίδευαν με την Αργώ και μπαινόβγαιναν στην Στύγα.
Όλα αυτά μέχρι το 9000 π.Χ , με τον κατακλυσμό του Δευκαλίωνα το σύστημα αχρηστεύτηκε.

--------------------------------

Ο ηλιακός κριός του οποίου οι Αργοναύτες θέλουν να κατακτήσουν το χρυσόμαλλο δέρας για να γίνουν κυρίαρχοι της οικουμένης είναι το σύμβολο του Μεγάλου Έργου. Η Αργώ , ναυπηγημένη από την ξυλεία του προφητικού δάσους της Δωδώνης , το λαλούν πλοίο , είναι η λέμβος των μυστηρίων της Ίσιδας , η κιβωτός των σπερμάτων και της Αναγεννήσεως , το κιβώτιο του Όσιρη , το αυγό της Θείας Αναγεννήσεως . Ο Ιάσονας συμβολίζει τον δόκιμο προς την μύηση . Είναι ήρωας λόγω του θάρρους του , αλλά έχει όλα τα ελαττώματα και τις ατέλειες της ανθρωπότητας και παίρνει μαζί του την προσωποποίηση όλων των δυνάμεων . Ο Ηρακλής που συμβολίζει την βίαιη δύναμη δεν πρόκειται να συμβάλει στο έργο και περιπλανάται στο δρόμο ακολουθώντας τα ίχνη ανάξιων ερώτων . Οι άλλοι φθάνουν στη χώρα της μυήσεως , την Κολχίδα , όπου διαφυλάσσονται ακόμα μερικά μυστικά της απόρρητης διδασκαλίας του Ζωροάστρη . 
Τι θα έπρεπε όμως να κάνουν για να κατακτήσουν το κλειδί των μυστηρίων ;   
H επιστήμη προδίδεται από μία γυναίκα . Η Μήδεια παραδίδει στον Ιάσονα τα απόρρητα του Μεγάλου Έργου και μαζί με αυτό το βασίλειο και τις μέρες του πατέρα της ,γιατί υπάρχει ένας μοιραίος νόμος του Εσωτερισμού κατά τον οποίο η αποκάλυψη των μυστηρίων συνεπάγεται τον θάνατο αυτού που δεν μπόρεσε να τα διαφυλάξει. Η Μήδεια διδάσκει στον Ιάσονα ποια είναι και τα τέρατα που πρέπει να δαμάσει και με τι τρόπο να θριαμβεύσει πάνω τους . Είναι πρώτα ο πτερωτός και γήινος δράκοντας , το αστρικό ρεύμα το οποίο πρέπει να προκαταβάλει και σταθεροποιήσει . Πρέπει να του βγάλει τα δόντια και να τα σπείρει στην πεδιάδα , την οποία θα είχε προηγουμένως οργώσει , ζεύοντας στο άροτρο τους ταύρους του Άρη . Τα δόντια του δράκοντα είναι τα οξέα , που πρέπει να διαλύσουν την μεταλλική γη που παρασκευάστηκε με διπλό πυρ και με τις μαγνητικές δυνάμεις της γης. Τότε συμβαίνει ζύμωση και ένα είδος μεγάλης μάχης κατά την οποία το ακάθαρτο κατατρώγεται από το ακάθαρτο και το λαμπρό δέρας  γίνεται η ανταμοιβή του μύστη . 


... μπορεί κανείς να εκπλαγεί βλέποντας τον Ιάσονα , κάτοχο του Χρυσόμαλλου Δέρατος να μην γίνεται σοφότερος ,αλλά πρέπει να γνωρίζουμε ότι η ανακάλυψη των μυστικών του ,  οφείλεται απλώς στην προδοσία . Δεν είναι επόπτης όπως ο Ορφέας ,αλλά υπεξαίρεσε τα ουράνια μυστικά όπως ο Προμηθέας . Εκείνο που ζητάει δεν είναι η επιστήμη ,αλλά η ισχύς και ο πλούτος . Έτσι πρόκειται να πεθάνει δυστυχισμένος και οι γεμάτες έμπνευση  και υψηλές ιδιότητες του Χρυσόμαλλου Δέρατος θα γίνουν κατανοητές μόνον από του μαθητές του Ορφέα .