Translate

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021

Gordon Ramsey Declares Greek Food Better Than Italian

 


An informal debate about Greek vs. Italian food took place on Monday’s episode of ITV’s “Gordon, Gino & Fred Go Greek.” Gino D’Acampo was left fuming at Gordon Ramsay after the two famous chefs began chatting about food and Gordon cheekily declared that Greek food is better than Italian.

This time, Gordon, Gino and First Dates maître d’ Fred Siriex were traveling around Greece – and visiting the nation’s gorgeous islands in search of the best food around.

However, it wasn’t long before relations turned sour between the TV presenters, because  Ramsay dissed Italian food right in front of the Italian star.

Gordon told Gino that he thought Greek food was better than Italian cuisine, as the stars sat back on a luxurious boat cruising the seas. In the awkward scenes that followed, Gordon and Gino ended up getting into a rather heated Mediterranean food row as Fred decided to take Gordon’s side.

Gordon told Gino: “Greece never gets the look-in that France has or the Italians. “Honestly, I think Greek cuisine is better than Italian cuisine.”

Gino looked absolutely shocked at Gordon‘s statement, proceeding to put down his glass of champagne angrily before replying “Oh you’re not serious!” He then tried to rope Fred in on his side as he waved his arms in protest, crying out “Say something, say something!”

Fred agreed with Ramsey about Greek food’s superiority

Sadly for Gino, Fred agreed with the Kitchen Nightmares star, telling him that people in Greece live long, healthy lives as a result of their national dishes.

Gino fired back: “The Italian diet is one of the most famous diets in the world. People living many, many years.” He added that you simply cannot compare Greek cuisine to that of the Italians.

During the episode, the three chefs stopped off on the Greek islands of CreteSantorini and Mykonos. From Gino skippering a catamaran to diving for lobsters, taking mud baths to helping make moussakas, the three foodies had a blast during their time in the Greek islands.

Crete is also home to hundreds of smaller, less well-known beaches holidaying Britons have already discovered and love coming back to. Part of the Cyclades islands, Santorini is a popular holiday destination. Walking the Caldera and watching the sunset is a must on the island.

In the north, Santorini‘s capital, Oia, has been photographed millions of times by Britons and other tourists. Beach days can be spent on Red beach, Perivolos, Perissa, Kamari, Monolithos, White beach, Agios Georgios or Vlychada.

Last but not least is the island of Mykonos. Also part of the Cyclades island group, Mykonos is known as the party capital of the region, with thousands of tourists partying it up every year.

In the first episode of “Gordon, Gino & Fred Go Greek,” Ramsay cooked his pals lobster, and all three stars tried their best to make bougatsa, a local pastry treat, with the help of chef Joanna, who had a sweet spot for the outspoken British chef.

Ο Γκόρντον Ράμσεϊ αποθεώνει την ελληνική κουζίνα: 

«Είναι καλύτερη από την ιταλική!» 





Δυο ευρέως γνωστοί, στο παγκόσμιο κοινό, σεφ ακόνισαν τα μαχαίρια τους, στο πλαίσιο τηλεοπτικού προγράμματος του βρετανικού δικτύου ITV. «Ειλικρινά, πιστεύω ότι η ελληνική κουζίνα είναι καλύτερη από την ιταλική»,ακούγεται να λέει ο Ράμσεϊ, σε απόσπασμα της εκπομπής, απευθυνόμενος στον Ιταλό σεφ Τζίνο Ντ'ακάμπο, που με τη σειρά του έγινε...Τούρκος.


Το νήμα της συζήτησης έπιασε βιαστικά, χρησιμοποιώντας τόνο που φανερώνει διάθεση για άμεση αμφισβήτηση, ο Ντ'ακάμπο. «Δεν μπορεί να μιλάς σοβαρά», είπε συγκεκριμένα και αμέσως μετά ζήτησε την... βοήθεια του κοινού. Στην προκειμένη περίπτωση, την υποστήριξη του Γάλλου σερβιτόρου, Φρεντ Σιριέιτς, ο οποίος τον «άδειασε» με τρόπο. Έφερε, ειδικότερα, ένα παράδειγμα για να ευθυγραμμιστεί τελικά με την άποψη του Ράμσεϊ.


«Η αλήθεια είναι ότι στην Κρήτη υπάρχει ένα χωριό, όπου οι κάτοικοι ζουν 90-100 χρόνια. Και αυτό λόγω του φαγητού και του κλίματος», είπε ο Σιριέιτς δίνοντας δίκιο στον Ράμσεϊ. Ο Ντ’ακάμπο, όμως, συνέχισε ακάθεκτος την προάσπιση της θέσης του: «Η ιταλική διατροφή είναι μια από τις διασημότερες στον κόσμο και προσφέρει μακροζωία».


Σκληρό «καρύδι» ο Ράμσεϊ, έκλεισε τη διαφωνία με μια μάλλον αποστομωτική απάντηση: «Στην Ελλάδα ζουν περισσότερο». Όλα αυτά συνέβησαν πάνω σε σκάφος που διέσχιζε την ελληνική θάλασσα, για λογαριασμό ειδικής εκπομπής με σκοπό την ανάδειξη της κουλτούρας της χώρας μας.

Μέσα από την εκπομπή των Ράμσεϊ, Ντ'ακάμπο και Σιριέιτς παρουσιάστηκαν στο κοινό όχι μόνο νέοι τόποι, αλλά και τα παραδοσιακά φαγητά. Η εκπομπή τους για την Ελλάδα, τα γυρίσματα της οποίας έγιναν τόσο στην Αθήνα όσο και στα νησιά, απέδειξε ότι η ελληνική γαστρονομία φιγουράρει στις καλύτερες της Ευρώπης. Ξεκινώντας την περιπέτειά τους από την Κρήτη συνέχισαν την πορεία τους στη Σαντορίνη, στη Μύκονο, στην Αθήνα και στα Μετέωρα.


Από τον διάλογο ανάμεσα στον Βρετανό και τον Ιταλό σεφ και την τοποθέτηση του Ράμσεϊ, διαφημίζεται και προάγεται η ελληνική διατροφή σε ελκυστικό προϊόν για όλο τον κόσμο. Τα φώτα στρέφονται, μέσα από την άποψη ενός καταξιωμένου σεφ, στην ελληνική κουζίνα, γεγονός που προωθεί και την τουριστική βιομηχανία, δίνοντας στους ξένους έναν ακόμη λόγο να θέλουν να επισκεφτούν την Ελλάδα.

Έχει σημασία να δει κανείς μέσα από τη συζήτηση Ράμσεϊ και Ντ'ακάμπο ότι ο πρώτος εστιάζει στη μακροζωία για να αναδείξει την υπεροχή της ελληνικής γαστρονομίας, ενώ ο δεύτερος απλώς επιλέγει να σταθεί στην πολιτική του μάρκετινγκ και να αναπαράγει απόψεις που θέλουν την ιταλική κουζίνα ανώτερη λόγω της φήμης που έχει.
Το επιχείρημα, όμως, του Βρετανού σεφ είναι αρκετό για να αποδομήσει τις ενστάσεις του Ιταλού συναδέλφου του. Για την ιστορία, αξίζει να σημειωθεί ότι ως κοιτίδα της γαστρονομίας, η Ελλάδα έθεσε τις βάσεις του πολιτισμού της γεύσης και επηρέασε τη γαστρονομική κουλτούρα πολλών χωρών από το 400 π.Χ.

Πατέρας της Γαστρονομίας θεωρείται ο Αρχαίος Έλληνας ποιητής, φιλόσοφος και γαστρονόμος Αρχέστρατος. Γεννημένος στις Συρακούσες τον 4ο αιώνα π.Χ., ήταν ο άνθρωπος που έθεσε τις βάσεις της φιλοσοφίας της μαγειρικής.

Ήταν ο πρώτος που είδε την μαγειρική ως τέχνη και στα γραπτά του σώζονται συνταγές της εποχής του, τότε που η Σικελία αποτελούσε ελληνικό έδαφος, οπότε οι Ιταλοί σαφώς δανείστηκαν στοιχεία από τους Έλληνες, πράγμα που αποδεικνύεται μέχρι και σήμερα.







Δεν υπάρχουν σχόλια: