Translate

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

ΜΑΛΒΙΝΑ ΚΑΡΑΛΗ - ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΟΝΤΕΡΝΟΣ

ΜΑΛΒΙΝΑ ΚΑΙ ΡΕΜΠΩ 

Λένε ότι οι Έλληνες έχουν χοντρό σεξουαλικό πρόβλημα. Σιγά μην έχει πρόβλημα.Απλά εκδικείται ο άνθρωπος και δικαίως . Όχι , θα καθόταν να πηδήξει κι από πάνω, μετά τη διπλοαπασχόληση , την γκρίνια , την αφαίμαξη , τα ρόλεϊ και τη ρόμπα . Δώστε στον άρρωστο μια γυναίκα , που να την γουστάρει και να μην την βλέπει ως δήμιο , και σας λέω για πότε παίρνει τα πάνω του ...
Αλλά δεν είναι μόνο οι σεξολόγοι που δεν καταλαβαίνουν Χριστό σχετικά με το ποιός έχει το πρόβλημα , ο ιθαγενής ή η ρόμπα. Είναι και οι Μουζαχεντίν των μίντια , που έχουν ένα άλυτο και σαφώς σεξουαλικό πρόβλημα με το στίλ και με το μοντέρνο. Το μεταμοντέρνο , να μην το κάνω θέμα. Φταίει που τα έντυπα με στίλ είναι τόσο σπάνια , όσο και οι γυναίκες χωρίς ρομπίτσα και σοσόνι. Μέχρι να βολευτούν , ας παρηγορηθούν με την ατάκα του Ρεμπό : Πρέπει να είσαι απόλυτα μοντέρνος. Ο πατέρας Μ.Κ λέει πως η ιστορική παρακμή του κομμουνιστικού κόμματος επισφραγίσθηκε , μόλις το κόμμα βρέθηκε παντού εκτός μόδας. Η επιθυμία να είσαι απόλυτα μοντέρνος είναι ένα αρχέτυπο. Δεν υπάρχει κανένας που να μην καίγεται από πόθο να είναι μέσα στη μόδα . Ο αντιμοντερνισμός είναι η μόδα της εποχής . Αν το κιτς είναι η συγκάλυψη του ψεύδους , τότε οι κιτσάτοι αντιμοντερνιστές έχουν να τραβήξουν χοντρό ζόρι μέχρι να μας έρθουν τα νεότερα. 
----------------
ΜΑΛΒΙΝΑ ΚΑΙ ΣΑΡΤΡ 

Στήνοντας πολέμους , η μετριότητα αποκτά κύρος.Νιώθει ίσος με κείνο που καταγγέλλει , γιατί διαφορετικά η φιλία θα την καταδίκαζε σε ταπεινωτική συγκατάβαση. Καλύτερα ,λοιπόν εχθρός και ελεύθερος παρά φίλος και υποδεέστερος . Σε  αυτές τις αδελφότητες της κακής πίστης , ότι καταγγέλλεται είναι αντικείμενο συγκαλυμένης λατρείας. Όταν πρωτοκυκλοφόρησε το Είναι και το Μηδέν , αμέσως ιδρύθηκε η λέσχη των αντιΣαρτρικών .Οι καταγγελίες ήταν εντυπωσιακές : Λογοκλοπή , παράφραση ,ψευδομοντερνισμός ,ρηχή δοκησισοφία . Η κατάληξη ; Το πιό σοβαρό μέλος της λέσχης , ο Ζαν Βαλ , κατέληξε ιστορικός της σκέψης του Σαρτρ ... 
Συμπέρασμα : Είναι ωραίο να σε μισούν , ιδίως τη στιγμή που σε γαληνεύει το πρωτείο . 
-------------
ΜΑΛΒΙΝΑ ΚΑΙ ΚΑΦΚΑ 

- Έτσι είναι ο νόμος . Πως να γίνει λάθος λοιπόν ; 
- Δεν γνωρίζω τον νόμο . 
- Τόσο το χειρότερο για σας . Παραδέχεστε ότι δεν γνωρίζετε τον νόμο κι εν τούτοις ισχυρίζεστε πως είστε αθώος . 

Έκλεισα τον Κάφκα , με τη βεβαιότητα πως , αν αναζητούσε τόσο κολασμένα να βρει την υποστασιακή φύση της ενοχής του έναντι των ενόχων , ήταν γιατί κατά βάθος ήξερε ότι αθώο θύμα δεν υπάρχει ...
---------------
ΜΑΛΒΙΝΑ ΚΑΙ Η ΖΩΗ
Συζήτηση μεταξύ δύο δωδεκάχρονων κοριτσιών

- Τίνος είναι λοιπόν , αυτή η ζωή ;
- Δεν ξέρω . Μπορεί να την ξέχασε η Βικτόρια . Πάντως δική μου δεν είναι .
- Για πρόσεξέ την καλύτερα , κινείται . Μήπως τελικά ,αν και ξεχασμένη , κατά βάθος είναι δική σου ;
- Μπα , μοιάζει κάπως ,αλλά η δική μου δεν είναι μαύρη και επί πλέον δεν την πετάω από δω κι από κει . Την έχω πάντα καλοδιπλωμένη , καλοσυγυρισμένη και καλοξεσκονισμένη στο συρτάρι μου .
- Ζωή είναι αυτή ;
- Δεν ξέρω . Κάτσε να πλησιάσει και θα σου πω . Ναι, η ζωή είναι και έρχεται κατά δω.
- Γιατί ; Πουθενά καλύτερα δεν βρήκε να πάει Σαββατιάτικα .
- Ζω μια Κόλαση .
- Και δεν χαίρεστε , Μεγαλειοτάτη, που υπάρχει και μετά θάνατον ζωή ;
- Εγώ ζω έναν Παράδεισο
- Δηλαδή Δεν Ζεις.
- Υπάρχει μετά θάνατον ζωή ;
- Υπάρχει ζωή πριν απ΄ τον θάνατο ;
- Δεν είναι το ίδιο
- Ποιος γύρισε απ΄τη ζωή για να μας πεί πως είναι εκεί πέρα ;
-------------------

ΜΑΛΒΙΝΑ ΚΑΙ Η ΑΙΣΘΗΣΙΑΚΗ ΦΤΩΧΕΙΑ

Μας θυμάστε κορίτσια στη δεκαετία του 70 ;
Αποενοχοποίηση του σέξ,, κάντε έρωτα ,όχι πόλεμο,όλα μες στο πιο εφιαλτικό φως. Και παντού δόκτορες.Κι εμείς ,τι αστείες ,που είμαστε εμείς. Μια γενιά που παπαγάλιζε ηλιθιότητες περί Βίλχεμ Ράιχ και είχε την εντύπωση ότι χάρη στο καθημερινό σεξ γλίτωνε την ψυχασθένεια. Παίρναμε βαθιά ανάσα , ύστερα από κάθε λήψη του φαρμάκου,συγχαίραμε ο ένας τον άλλο για το μεγάλο επίτευγμα και, δίχως άλλη επιθυμία πλέον,ντυνόμαστε.Όταν δεν γδυνόμαστε ,συνεχώς ντυνόμαστε.Ο παππούς μας ο Ράιχ ,μας είχε πείσει πως όποιος φέρει εις πέρας με επιτυχία το ιερό λειτούργημα του οργασμού ,γλιτώνει από τη νεύρωση,τον φασισμό,τον σταλινισμό,την τερηδόνα,και τον καρκίνο.
Και στη δραματική  συνέχεια ,μόνο όσα κοριτσάκια πίστεψαν τον μεγάλο ερωτικό Πασκάλ Μπρίγκνερ (αυτόν που έγραψε τα Μαύρα Φεγγάρια του Έρωτα),μπόρεσαν έγκαιρα να υποψιαστούν πως η σεξουαλική πράξη - σκέτη - είναι εξαιρετικά φτωχή και σύντομη εμπειρία. Κάτι σαν υπόσχεση που δεν μπορεί να τηρηθεί . Έχεις την εντύπωση πως θα πετάξεις , θα εκραγείς,κι αντί γι΄αυτό σωριάζεσαι και καταρρέεις . Πεθαίνεις δίχως να έχεις συντριβεί,κι αυτό που νόμιζες πως ήταν υπόσχεση εκμηδένισης , δεν είναι παρά αστεία απόπειρα αυτοκτονίας με σοκολάτα. Μια κρίση οξεία και μαζί ασήμαντη. Εύκολα αποκτιέται ,εύκολα εξαντλείται και αισθησιακά πάμφτωχη.
... Ο οργασμός μέσα στην ίδια την πραγμάτωσή του δεν είναι παρά μια μικρότατη και αβασάνιστη επιδοκιμασία θανάτου. Δεν διεγείρεσαι παρά για να πάψεις να διεγείρεσαι, η απόλαυσή σου είναι μια γκιλοτίνα , ο πόθος σου κορυφώνεται ακριβώς τη στιγμή που βρίσκεται ήδη σε κάμψη και χάνει την ενέργειά του ,χωρίς να νιώσει το ξόδεμά της. Αν οι άντρες μελαγχολούν μετά τον έρωτα είναι ίσως ,επειδή έχουν ξοδέψει πολλή ενέργεια για ένα τόσο μικρό αποτέλεσμα.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: