Translate

Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝΑΣΗΣ-Ο ΧΡΥΣΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ





Κάποτε ο Α.Ωνάσης πήγαινε στην Γερμανία και οι Γερμανοί τον υποδέχονταν με ελληνικές σημαίες, καθότι τότε πεινούσαν κυριολεκτικά! Σαν σήμερα το 1975, σε ηλικία 69 ετών έφυγε ένας από τους πιο γνωστούς Έλληνες σε όλο το κόσμο, ο Αριστοτέλης Ωνάσης.

H ιστορία του Ωνάση αποδεικνύει ότι τον κόσμο μπορείς να τον κατακτήσεις και χωρίς όπλα, αν διαθέτεις τα απόλυτα “όπλα”: εξυπνάδα, ικανότητα και βέβαια χρήμα που μάλιστα “παράγουν” τα δύο πρώτα.

Δείτε στο κινηματογραφικό απόσπασμα ( μέρος 2 ) όπου οι πτωχευμένοι Γερμανοί τον υποδέχονται με Ελληνικές σημαίες στα ναυπηγεία τους στα οποία "έκτισε" 30 πετρελαιοφόρα!
============================
Γράφει ο Αποδυτηριάκιας ...
 Διάολος. Μεγάλο μυαλό, στροφές σα να ήταν μοτέρ. Ο αδίστακτος. Ξευτυλίζουμε την κουβέντα όταν μιλάμε για καλό άνθρωπο, για κακό, για άγιο και για κάθαρμα. Αυτά για αλλού, όχι για τον Σμυρνιό, που γεννήθηκε κι εγώ θα σου πω για ποιο λόγο. Για να μας πει ότι ο χαρισματικός άνθρωπος είναι ικανός για όλα. Από το μηδέν να γίνει ο πρώτος στον κόσμο.
Αυτό πέτυχε στη ζωή του ο Ωνάσης, που άφησε το όνομα του γραμμένο στους τρεις ανέμους της αιωνιότητας να το σέρνουν παντού. Πρώτον, χοντροκονόμησε και δεύτερον, αυτό που ήθελε η ψυχή του ήταν να τον κάνουν κέφι οι πιο διάσημοι της γης.
Αυτή είναι η άποψη μου, όπως σημειώνω στην αρχή, για τον Αριστοτέλη Ωνάση. Να έχω γκόμενα μια Μαρία Κάλας, να φιλοξενώ στη θαλαμηγό μου έναν Ουϊστον Τσώρτσιλ. Θα προχωρήσω περισσότερο.
Ο μεγάλος έρωτας του, λένε, ήταν η Μαρία Κάλας. Παραμύθια, λέω εγώ. Με το όνομα της ήταν καψούρης. Με το ότι η Κάλας ήταν η κορυφαία των κορυφαίων λυρική τραγουδίστρια όλων των εποχών.
Αυτή είναι η άποψη μου για τον Ωνάση και μιλάμε γι’ αυτόν με την ευκαιρία ότι πέθανε σα σήμερα, 15 Μαρτίου, το 1975. Βρισκόταν αραγμένος πάνω στα σύννεφα με την πουράκλα του όταν το σύμπαν ασχολούνταν μαζύ του, επειδή είχε στα πόδια του όποιον ήθελε. Ας ήταν ένα ρεμάλι.
Αυτοκράτορας. Αυτό ήταν ο Ωνάσης. Παντοκράτορας. Ούτε την Τζάκυ Κένεντυ αγάπησε. Την παντρεύτηκε διότι ήταν γυναίκα με παγκόσμιο brandname. Γι’ αυτό την χρυσοπλήρωσε πριν την παντρευτεί. Σα στημένη λεμονόκουπα παράτησε την Κάλας και πήρε τη χήρα του δολοφονηθέντος Τζων Κένεντυ. Την υπαρξιακή του δικαίωση την έβλεπε όταν γινόταν αποδεκτός από ιστορικά πρόσωπα του περασμένου αιώνα, όπως ήταν η Κάλας, η Τζάκυ, ο Τσώρτσιλ κ.α.
ΝΥΔΡΙ ΛΕΥΚΑΔΑΣ - ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΩΝΑΣΗ 

 ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΣΚΟΡΠΙΟΥ - Οι βάρκες Αλέξανδρος και Αθηνά 
 το λιμάνι του Σκορπιού 
Το Νυδρί και ο Σκορπιός στο βάθος

Δεν υπάρχουν σχόλια: