Translate

Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2014

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΛΙΑ ΣΤΟΝ ΠΗΛΕΑ - ΙΑΣΩΝ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΛΙΑ ΣΤΟΝ ΠΗΛΕΑΕΙΣΑΓΩΓΗ - ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

μέρος 1ον

Αλλά ας πάμε στην Ιστορία για να φθάσουμε στον Ιάσονα , που είναι και το κλειδί ...

Ο Θεός Ερμής συνευρέθηκε με την Θνητή Χιόνη . 
Από την σχέση αυτή γεννήθηκε ο Αυτόλυκος . 
Ο Αυτόλυκος με την γυναίκα του Αμφιθέα γέννησε δύο κόρες την Πολυμήδη και την Αντίκλεια . 
Η Πολυμήδη παντρεύτηκε τον Αίσονα και η Αντίκλεια παντρεύτηκε τον Λαέρτη της Ιθάκης .
Η μεν Πολυμήδη με τον Αίσονα γέννησαν τον Ιάσονα
η δε Αντίκλεια με τον Λαέρτη γέννησαν τον Οδυσσέα .
Με άλλα λόγια Ιάσονας και Οδυσσέας είναι Α΄ εξάδελφοι από τις μάνες τους όπως είπαμε την Αντίκλεια και Πολυμήδη. Αυτό είναι μια ισχυρή απόδειξη, ότι Αργοναυτική εκστρατεία και Τρωικός πόλεμος είναι σύγχρονοι της εποχής εκείνης . Ο Ιάσονας έλαβε μέρος στην Αργοναυτική εκστρατεία και ο Οδυσσέας στον Τρωικό πόλεμο . Ακόμη μία απόδειξη που έρχεται αργότερα είναι ότι ο Πηλέας έλαβε μέρος στην Αργοναυτική εκστρατεία ως υπαρχηγός μετά τον Ιάσονα και ο γυιός του Πηλέα , ο Αχιλλέας , έλαβε μέρος στον Τρωικό πόλεμο , ως υπαρχηγός μετά βέβαια από τον Αγαμέμνονα . Δύο πονηρές συμπτώσεις βέβαια. Το τελικό συμπέρασμα βέβαια είναι ότι προηγήθηκε η Αργοναυτική εκστρατεία του Τρωικού πολέμου αλλά μόνο μερικά χρόνια , που μας κάνει να υποψιασθούμε ότι αφορμή του Τρωικού πολέμου ήταν η Αργοναυτική εκστρατεία . Δηλαδή όταν βασιλιάς της Τροίας ήταν ο Πρίαμος , που σημειωτέον όπως λέει ο μύθος έδωσε το παρόν στον γάμο του Πηλέα με την Θέτιδα  στην Σηπιάδα , έκλεισαν τα στενά , και ταυτόχρονα τα "σούρτα φέρτα" των Αργοναυτών με την Κολχίδα . Με το κλείσιμο των στενών από τον Πρίαμο ήταν θέμα χρόνου και ο Τρωικός πόλεμος ... Οι λόγοι ήταν προφανείς , οικονομικοί όπως πάντα. Ο Πρίαμος αξίωσε μερίδιο . Ο Αχιλλέας ο γυιός του Πηλέα  έπρεπε να ηγηθεί ως άμεσος ενδιαφερόμενος , αυτό που λέμε σήμερα , την ελεύθερη διέλευση των στενών . Ο Πρίαμος βέβαια να υπερασπισθεί , τα υπερ πίστεως και πατρίδος . Είναι μια εξίσωση ακόμη και σήμερα που δεν λύνεται ... ακόμη και οι θεοί διχάστηκαν και δεν κατάφεραν να δώσουν λύση  και από τότε ένεκα του 'κάζου' που έπαθαν στα μάτια των θνητών , δεν ασχολήθηκαν ξανά με τα γήινα . Αποσύρθηκαν στον Σείριο ...  

Όμως , ίσως δεν γνωρίζετε ότι ο Ιάσονας δεν λεγόταν , εξ αρχής Ιάσονας αλλά Διομήδης . 
Τι έγινε λοιπόν ; 
Ο Διομήδης γιος του Αίσονα πήγε να σφετερισθεί τον Θρόνο του Πελία . Άνακτα της Ιωλκού . 
Ο Πελίας όμως τον δηλητηρίασε με βότανα του Πηλίου .
Ο Διομήδης έπεσε σε κώμα . Οι σφυγμοί του έπεσαν στο μηδέν. 
Όλοι τον θεώρησαν κλινικά νεκρό . Και άρχισαν οι προπαρασκευές της ταφής του . Όμως ο Χείρων κένταυρος , που ως γνωστόν ήταν γιατρός , με άλλα αντίδοτα βότανα , τον επανέφερε στην ζωή . Έχουμε λοιπόν την πρώτη νεκραΑνάσταση (νεκροφάνεια) στην Ιστορία . Η ιστορία κατέγραψε αυτό το γεγονός και έδωσε το όνομα στην Ιατρική ,''Χειρουργική'' προς τιμήν του Χείρωνα .
Ο Σέξπηρ κλέβει το γεγονός και δημιουργεί το έργο Ρωμαίος και Ιουλιέτα , όπου νεκραναστένεται ο Ρωμαίος 
Ο Σέξπηρ έχει βέβαια έχει έναν έρωτα με το Πήλιο , το αναφέρει και στον Άμλετ , χωρίς να έχει έρθει ποτέ από τα μέρη αυτά . 
Γιατί άραγε ;
Ο Διομήδης ένεκα του γεγονότος μετά ονομάσθηκε σε Ιάσων . Δηλαδή Ιάθηκε ...
αλλά και κατά ένα περίεργο λόγο και το όνομα του πατέρα του ... με αναγραμματισμό Αίσων ...Ιάσων  

συνεχίζεται ... ΜΕΡΟΣ 2ον - ΠΕΛΙΑΣ